Egyptische beeldjes, Anubis

Egyptische beeldjes, Anubis

Ik ben zeer geïnteresseerd in Egyptische beeldjes, ik vind ze niet alleen zeer mooi maar ik vind de verhalen erachter ook heel erg interessant. Egyptische beeldjes zijn een vorm van oud Egyptische kunst van het oude Egypte. Dit is dus ongeveer in de periode van 3000 voor christus tot 300 na christus. Via een webwinkel bestel ik altijd Egyptische beeldjes, nadat ik er eerst onderzoek naar heb gedaan en ik dan ook zeker weet dat ik het bij mijn collectie van Egyptische beeldjes wil hebben. Wat zo interessant is aan deze kunst, is dat alles heel goed bewaard is gebleven, de kunst stond meestal in dienst van de goden en had dan ook vaak een soort spirituele functie. Ik wil nu Anubis toevoegen aan mijn verzameling Egyptische beeldjes. Anubis was een god en wordt afgebeeld met een hoofd van een jakhals, waarschijnlijk stond Anubis voor het beschermen van de doden. Het was dus eigenlijk een soort van begraaf god, en de naam zou gelinkt zijn aan een koningszoon. Anubis was overal te vinden in het Oude Egypte, vooral op muren en in piramide teksten. Er zijn verschillende mythen gaande, maar hij kreeg titels als: heer van heilig land of heerser van de bogen. Ik vind het ook een mooi beeldje, vooral diegene die ze online hebben. Ik heb nu denk ik dertig Egyptische beeldjes en plaats ze in een bepaalde hoek van mijn kamer. Je ziet het gelijk als je binnenkomt en ik vind het er erg mooi uitzien.